• leveringskosten Verzend Kosten
  • voorwaarden Onze voorwaarden
WINKELMAND 0 art. - €0,00

Recent toegevoegd

x
Subtotaal: € 0,00
  • Goed verpakt

    Alle spullen worden zeer goed en persoonlijk door ons verpakt.

  • 24 uur

    Na betaling wordt de bestelling direct verzonden en binnen  24 uur in huis.

  • Service

    Zeer kundige mensen beschikbaar voor vragen en advies tijdens kantooruren.

x
foto Glencadam

Glencadam

George Copper, de toenmalige eigenaar van Cadam Estate, heeft de distilleerderij Glencadam na het invoeren in 1823 van het vergunningsstelsel in 1825 opgericht. In 1827 werd de distilleerderij reeds overgenomen door David Scott, die tot 1837 de eigenaar bleef.

... meer

x
Glencadam
  • Glencadam - 10 Years Old

    • 0.70 liter
    • 46.00 %
    • 10 yrs

    De distilleerderij van Glencadam ligt in het oostelijk deel van de Highlands vlakbij de plaats Montrose iets ten noorden van het plaatsje Brechin. "Glen" is afkomstig uit het Gealic en betekent "dal of vallei" en "Cadam" is waarschijnlijk afkomstig van de vlakbij gelegen Cadam Estate. De vertaling van Glencadam is dus "vallei van Cadam". George Copper, de toenmalige eigenaar van Cadam Estate, heeft de distilleerderij Glencadam na het invoeren in 1823 van het vergunningsstelsel in 1825 opgericht. In 1827 werd de distilleerderij reeds overgenomen door David Scott, die tot 1837 de eigenaar bleef. Na diverse overnames werd de distilleerderij in 1891 gekocht door Gilmour Thomson & Co uit Glasgow. Deze gebruikte de whisky om zijn blends mee te blenden. Deze nieuwe Glencadam 10 years old botteling is door de nieuwe eigenaar Angus Dundee Distillers eind 2008 op de markt gebracht. De whisky wordt als 'The Rather Delicate Highland Malt' betiteld, is unchill-filtered, niet gekleurd en gebotteld op een sterkte van 46%.

  • Glencadam - 15 Years Old

    • 0.70 liter
    • 46.00 %
    • 15 yrs

    De vijftien jaar oude Glencadam is er in verschillende gedaanten geweest, maar deze laatste uitvoering is wel bijzonder geslaagd. Het alcoholpercentage is omhoog gebracht naar 46% en dat is ronduit een verbetering. Het geeft de lekker zoete, maar toch frisse whisky meer punch en diepgang. Bovendien komt de uitgesproken fruitigheid nog beter tot zijn recht. De whisky is niet koud gefilterd en heeft zijn natuurlijke kleur.

Ga naar pagina:
| 1 |