• leveringskosten Verzend Kosten
  • voorwaarden Onze voorwaarden
WINKELMAND 0 art. - €0,00

Recent toegevoegd

x
Subtotaal: € 0,00
  • Goed verpakt

    Alle spullen worden zeer goed en persoonlijk door ons verpakt.

  • 24 uur

    Na betaling wordt de bestelling direct verzonden en binnen  24 uur in huis.

  • Service

    Zeer kundige mensen beschikbaar voor vragen en advies tijdens kantooruren.

x
Jenever
  • Jajem - Organic Jenever - jenever

    • 0.70 liter
    • 35.00 %

    Jajem (bargoens voor jenever) werd in 2015 ontwikkeld door drie Amsterdamse horeca-ondernemers. De jenever wordt in Amsterdam-Noord gestookt door Pieter Verhoeven. Jajem bestaat uit 15% moutwijn, neutrale graanalcohol en distillaten van jeneverbes, hibiscus, citroengras en vlierbloesem. Er wordt alleen gebruikt gemaakt van biologisch verbouwde ingrediënten.

  • Van Wees - Jonge Amsterdamsche Graangenever - jenever

    • 1.00 liter
    • 35.00 %

    Als een van de weinige wordt voor de jonge jenever van distilleerderij de Ooievaar geen alcohol uit melasse gebruikt. Hij wordt gestookt uit vier soorten moutwijn (tarwe, rogge, maïs en gerst), graandistillaat, jeneverbes en een geheim kruidenmengsel. Fluweelzacht en verfijnd zoet.

  • Wagging Finger - Jonge Genever NIEUW

    Wagging Finger - Jonge Genever - jenever

    • 0.70 liter
    • 38.00 %

    Wagging Finger bracht eerder drie oude genevers uit. Nu is het de beurt aan de eerste jonge genever. Wellicht het meest onderschatte (en in elk geval misbruikte) distillaat uit ons erfgoed. Vandaar dus, want Wagging Finger staat voor “rejuvenating our heritage”. Deze jonge genever bevat 12.5% uit gerst en rogge gestookte moutwijn. Zo dat al gebruik wordt, is dit percentage uitzonderlijk hoog. Daarnaast is een rijk gevulde gebeide genever gebruikt. Deze werd gestookt met als kruiderij o.a. jeneverbes, kalmoes, engelwortel en duindoornbes. Het resultaat is een heerlijk volle en kruidige borrel met een licht fris zuurtje van de duindoornbes. Licht strogeel van kleur en boordevol smaak en karakter. Met 38% is het alcoholpercentage ook hoger dan gebruikelijk.

  • Zuidam Jonge genever NIEUW

    Zuidam Jonge genever - jenever

    • 1.00 liter
    • 35.00 %

    Zuidam Distillers is in 1975 opgericht door Fred van Zuidam. Toen nog onder de naam Baarle International. Hiervoor werkte Fred van Zuidam bij De Kuyper in Schiedam, waar hij zorg droeg voor de inkopen, productie en recepten. Na ongeveer twintig jaar voor De Kuyper te hebben gewerkt, werd het voor Fred tijd om voor zichzelf te beginnen. In 1975 kocht hij een stukje grond in Baarle Nassau en bouwde hij er zijn distilleerderijtje. Met tweedehands ketels, een afvullijntje en wat tanks wilde hij de beste kwaliteitslikeuren van Nederland maken. Inmiddels is Zuidam Distillers uitgegroeid tot een ambachtelijk bedrijf van formaat met internationale allure. Zuidam Distillers is één van de laatste zelfstandige distilleerderijen van Nederland die al haar distillaten en extracten nog op ambachtelijk wijze binnen het eigen familiebedrijf maakt en verwerkt. Op basis van zuiver natuurlijke grondstoffen creëren wij een breed palet aan liqueuren, genevers, gin en whisky. Vanzelfsprekend worden er geen kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen gebruikt.

  • Zuidam Korenwijn - 1 jaar gelagerd NIEUW

    Zuidam Korenwijn - 1 jaar gelagerd - jenever

    • 1.00 liter
    • 38.00 %

    Zuidam Distillers is in 1975 opgericht door Fred van Zuidam. Toen nog onder de naam Baarle International. Hiervoor werkte Fred van Zuidam bij De Kuyper in Schiedam, waar hij zorg droeg voor de inkopen, productie en recepten. 

    Zuidam Genever wordt met de hand gemaakt in de ambachtelijke distilleerderij van de familie van Zuidam. Meer dan 50 jaar ervaring in het distilleren van exclusieve dranken en een constante zoektocht naar perfectie heeft geleid tot de geboorte van deze uitzonderlijke lijn van Zuidam Genevers.

    Windmolens malen de mais, rogge en gemoute gerst waar Zuidam de genevers van distilleerd. Door windmolens te gebruiken voor het malen van het graan helpt de distilleerderij de eeuwen oude traditie van de wereld beroemde Nederlandsche windmolens in stand te houden. Nederlandsche distilleerderijen hebben tot in het recente verleden gebruik gemaakt van windmolens om het graan te malen. Zuidam Distillers heeft deze traditie weer een nieuw leven in geblazen.

  • Zuidam Korenwijn -5 jaar gelagerd NIEUW

    Zuidam Korenwijn -5 jaar gelagerd - jenever

    • 1.00 liter
    • 38.00 %

    Zuidam Distillers is in 1975 opgericht door Fred van Zuidam. Toen nog onder de naam Baarle International. Hiervoor werkte Fred van Zuidam bij De Kuyper in Schiedam, waar hij zorg droeg voor de inkopen, productie en recepten. Na ongeveer twintig jaar voor De Kuyper te hebben gewerkt, werd het voor Fred tijd om voor zichzelf te beginnen. 

    Distillatie, De moutwijn wordt drie keer gedistilleerd in handgemaakte koperen pot stills voor de Zuidam genevers. Voor de Zudam Korenwijn genevers wordt de moutwijn vier keer gedistilleerd. De kleine ketels hebben een bijzonder groot koper oppervlak. Het extra kopercontact helpt om ongewenste smaken en geuren te elimineren en stimuleert bovendien de vorming van complexe en fruitige esters. Op deze wijze produceren de kleine ketels een bijzonder delicate en fruitige new spirit (ongelagerde moutwijn). Een gedeelte van de moutwijn distilleren we nog een keer met een geheim recept van ingredienten (met o.a jeneverbes, zouthout wortel en anijs zaad). Hierna wordt alles bij elkaar gevoegd voordat we het in vaten stoppen.

    Lagering, Na de zorgvuldige distillatie wordt de Zuidam Genever gelagerd in kleine vaten. Van de Zuidam Genevers bestaan verschillende expressies en wordt gebruik gemaakt van verschillende soorten vaten. We gebruiken nieuw Amerikaans eiken maar ook vaten die gebuikt zijn voor Bourbon of Oloroso sherry.


  • Zuidam oude Genever - 1 jaar gelagerd NIEUW

    Zuidam oude Genever - 1 jaar gelagerd - jenever

    • 1.00 liter
    • 38.00 %

    Zuidam Distillers is in 1975 opgericht door Fred van Zuidam. Toen nog onder de naam Baarle International. Hiervoor werkte Fred van Zuidam bij De Kuyper in Schiedam, waar hij zorg droeg voor de inkopen, productie en recepten. 

    Mashing, Of in goed Nederlands het Maischen is het mengen van de gemoute gerst (mout), rogge en mais met warm water. Het warme water zorgt ervoor dat de enzymen die van nature in de mout zitten het zetmeel in het graan omzet in suiker. Dit proces duurt ongeveer 8 uur per batch. Het beslag wordt afgekoeld naar 20° Celsius en daarna overgepompt naar de fermetatietank.

    Fermentatie, De fermentatie gebeurt in kleine batches op een lage temperatuur. Dit draagt bij aan het fruitige karakter van de Zuidam Genevers. De fermentatie van de moutwijn duurt minimaal vijf dagen. Dit duurt langer dan gebruikelijk is, maar is belangrijk bij het vormen de delicate smaken.


  • Zuidam Rogge Genever NIEUW

    Zuidam Rogge Genever - jenever

    • 1.00 liter
    • 35.00 %

    Zuidam Distillers is in 1975 opgericht door Fred van Zuidam. Toen nog onder de naam Baarle International. Hiervoor werkte Fred van Zuidam bij De Kuyper in Schiedam, waar hij zorg droeg voor de inkopen, productie en recepten. Na ongeveer twintig jaar voor De Kuyper te hebben gewerkt, werd het voor Fred tijd om voor zichzelf te beginnen. In 1975 kocht hij een stukje grond in Baarle Nassau en bouwde hij er zijn distilleerderijtje. Met tweedehands ketels, een afvullijntje en wat tanks wilde hij de beste kwaliteitslikeuren van Nederland maken. Inmiddels is Zuidam Distillers uitgegroeid tot een ambachtelijk bedrijf van formaat met internationale allure. Zuidam Distillers is één van de laatste zelfstandige distilleerderijen van Nederland die al haar distillaten en extracten nog op ambachtelijk wijze binnen het eigen familiebedrijf maakt en verwerkt. Op basis van zuiver natuurlijke grondstoffen creëren wij een breed palet aan liqueuren, genevers, gin en whisky. Vanzelfsprekend worden er geen kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen gebruikt.

Ga naar pagina:
| 1 |