Clarendon
De Clarendon distilleerderij kwam in 1901 op de gelijknamige plantage in bedrijf, maar was eigendom van de Monymusk Sugar Factory. Het merk en de distilleerderij kenden diverse eigenaren, maar in 1976 volgde nationalisatie. In 1980 werd de hele operatie ondergebracht in National Rums of Jamaica.
... meer
De huidige distilleerderij werd in 1949 gebouwd. Hij heeft twee pot stills, een van 20.000 liter en een nieuwere van 25.000 liter. Ze produceren twee verschillende stijlen. De oudere still produceert een lichtere stijl met weinig esters. Vergisting van de melasse duurt een dag en vindt plaats in roestvrijstalen tanks. De nieuwere still geeft een zware stijl met een hoge ester-concentratie. De melasse voor deze rum wordt vergist in houten vaten en de fermantatie kan wel een maand duren. In 2010 werd er een column still in bedrijf genomen. Door de verschillende settings kan hij drie verschillende stijlen rum produceren. De still heeft een capaciteit van 200.000 liter en is goed voor driekwart van de productie. Rijping en blending vindt plaats op de Innswood locatie in St.-Catherine.
... minder