Coloma
De geschiedenis van Coloma begint in 1959 bij Alberto Constain Medina. In dat jaar wordt de jonge ondernemer eigenaar van een eind negentiende eeuw gebouwde boerderij in Fusagasugá, in het hart van Colombia.
... meer
Hij begint koffie te produceren onder de merknaam Coloma en dat wordt ook de naam van de hacienda. Enige jaren later ontstaat de koffielikeur met dezelfde naam. Alberto’s echte droom is een uitzonderlijke rum produceren en die laten rijpen op zijn hacienda. In Colombia heeft de staat echter het monopolie op de productie van sterke drank. Daarom sticht Alberto in 1989 een distilleerderij in Ecuador. Aan dit avontuur komt een einde door een grote crisis die dat land eind jaren negentig treft. Als in 2005 de Colombiaanse staat zijn monopolie opheft neemt zoon Alberto Constain Cenzano de fakkel over. Net zo gepassioneerd als zijn vader doet hij de productie van koffielikeur herleven en creëert hij de Columbiaanse Coloma rum. Hiertoe neemt hij de twee beste Colombiaanse maestras roneras in dienst, Sandra Reategui en Judith Ramirez. Coloma rum wordt gedistilleerd uit melasse van twee variëteiten suikerriet en rijpt op vaten van Amerikaans eikenhout. Coloma gebruikt in tegenstelling tot de meeste Spaanse stijl rums geen solera systeem.
... minder