• leveringskosten Verzend Kosten
  • voorwaarden Onze voorwaarden
WINKELMAND 0 art. - €0,00

Recent toegevoegd

x
Subtotaal: € 0,00
  • Goed verpakt

    Alle spullen worden zeer goed en persoonlijk door ons verpakt.

  • 24 uur

    Na betaling wordt de bestelling direct verzonden en binnen  24 uur in huis.

  • Service

    Zeer kundige mensen beschikbaar voor vragen en advies tijdens kantooruren.

x
Port
  • Croft - Pink - Rosé Port (port)

    • 0.75 liter

    Er is een nieuwe port. Het gaat om een Croft rosé port, die de port ook als zomerdrank geschikt moet maken. Tot nu toe geldt port vooral als een drank voor de wintermaanden, bij het open haardvuur. Het Portugese wijnhuis Croft heeft een rosé gekleurde port ontwikkeld, die niet houtgelagerd is en levendiger en frisser is dan zijn donkerder broertjes met de verleidelijke geur en smaak van bessen en kersen. Het in 1678 opgerichte huis geniet een grote reputatie. De wijngaarden liggen in het hart van de Douro vallei in de Marão, een bergachtig gebied met een bodem opgebouwd uit schist. De wijngaarden zijn op terrassen aangelegd. De wortels dringen tot diep in de steenachtige bodem door om water te vinden. De uitdaging voor Croft, een van de oudste portshippers uit de Douro, was een lichtere Port te maken met een mooie volle rosé kleur en een verfrissend soepele structuur. Door de traditionele rode portdruiven koel in te weken, het vruchtensap vervolgens, eveneens bij lage temperatuur te vergisten, ontstond de basis voor deze verrassend smakelijke en geheel unieke lichtgekleurde port. In tegenstelling tot andere Portsoorten is de 'Pink' echter iets levendiger, frisser van stijl en bovendien dorstlessend gemaakt dankzij een speels droge afdronk die doet verlangen naar een nieuwe slok. De Rosé Port heeft misschien nog het meeste weg van een lichtvoetige rubyport met de verleidelijke geur en smaak van bessen en kersen. De lichte stijl Rubyport smaakt naar bessen en kersen, framboos, honing en grapefruit.

    Serveersuggestie: Dit is een novum - zowel als aperitief en als dessertwijn een absolute verrassing. Witte chocolade met dadels en walnoten. Roquefort ook het proberen waard. Zeer rijpe, echt zoete meloen met de beste ham. Combinatie van warme gebak met vruchten en puur en zeer romig vanille-ijs…

  • Croft - Quinta da Roeda - Vintage 2005 NIEUW

    Croft - Quinta da Roeda - Vintage 2005 (port) 2005

    • 0.75 liter

    Croft is een van de meest vooraanstaande producenten van portwijn. Opgericht in 1588, is het het oudste actieve bedrijf en staat het vooral bekend om zijn portwijnen. Quinta da Roeda is de parel van de wijngaarden in de Dourovallei. De vintage van 2005 heeft geresulteerd in een perfect uitgebalanceerde en volwassen oogst die zich door de jaren heen in deze wijn heeft bewezen.

    € 49,95 € 69,95
  • Fonseca - Bin-27 -Finest Reserve Port - in Gift Tin AANBIEDING

    Fonseca - Bin-27 -Finest Reserve Port - in Gift Tin (port)

    • 0.75 liter

    Voor de Fonseca Bin 27 worden Reserve ports gekozen. De druiven komen van 3 top quinta's (wijnboerderijen). Deze geselecteerde ports hebben zachte, ronde en fraaie volle smaken met fijne en intense fruitige karakters. De rijping vind plaats in grote vaten van eikenhout.
    >BIN 27 refereert naar het vatnummer waarin het sap heeft gerijpt. Het karakter is een wat vollere Ruby stijl port, waarin het fruit blijft domineren. De rijping geeft de zachtheid en complexiteit aan de port met behoud van de intense smaaak en aangename fruitige karakter. 

    € 13,95 € 17,95
  • Krohn Port - Vintage 2003. NIEUW

    Krohn Port - Vintage 2003. (port) 2003

    • 0.75 liter

    Wiese & Krohn werd in 1865 opgericht door twee jonge Noren, Theodor Wiese en Dankert Krohn. In het begin was het een heel klein bedrijf, gebaseerd op de export van Port naar de Scandinavische markten en naar Duitsland. In 1880 besloot Theodor Wiese om zijn aandeel aan Dankert Krohn te verkopen - de compagnie was simpelweg te klein om door twee eigenaren te worden gedeeld - maar hij bleef bij W & K werken als handelsagent in Noorwegen. Vanwege zijn uitstekende werk is de omzet sterk toegenomen en is het bedrijf een nieuwe periode van economische vooruitgang ingegaan. 

    Wiese & Krohn wordt nu gerund door de derde generatie van de familie Falcão Carneiro. De voorraden port lopen op tot meer dan 5.000.000 liter die zijn opgeslagen in zes kelders in Vila Nova de Gaia en één kelder in de Douro regio. Export vertegenwoordigt meer dan 90% van de totale omzet en is voornamelijk gericht op Europa. In de afgelopen jaren zijn overzeese markten echter belangrijker geworden, Brazilië en de VS zijn de twee beste voorbeelden van deze nieuwe trend. Het bedrijf bezit een landgoed genaamd Quinta do Retiro Novo dat is gelegen in één van de mooiste delen van de Douro - het dal van de Rio Torto. De port die uit dit gebied komt, staat bekend om zijn superieure kwaliteit. Krohn is altijd al gespecialiseerd geweest in oudere tawny's. Vintage, Late Bottled Vintage en Colheita ports van het huis Krohn komen hier vandaan. Krohn is één van de weinige onafhankelijke familiebedrijven die in Oporto is overgebleven. 

    Nu tijdelijk bij 5 flessen bestellen - ontvangt u extra 1 fles gratis. U ontvangt dan een complete kist van 6 flessen ontvangen.

    Slechts twee kistjes voorradig.

    Deze prachtige vintage 2003kreeg een internationaal hoge scores: 
    Gold - Monde Selection, 2009. 
    89/100 - Wine Enthusiast. 
    86/100 - Wine Spectator .

  • Taylor's - Select Ruby (port)

    • 0.70 liter

    Vinificatie: De handgeplukte druiven worden voor intensieve inweking en remontage naar de wijnkelder vervoerd. Na treding van de vruchtjes komt de fermentatie van het zoete sap op gang. De gisting wordt gestopt door toevoeging van wijnalcohol waarna drie jaar rijping op houten kuipen en vaten plaatsvindt.

    Klimaat/Terroir: Een landklimaat met warme zomers en koude winters. Het terroir kent elementen van kalk, kiezel en leisteen.

  • Taylor's - 10 Years Old Tawny (port)

    • 0.75 liter

    Vinificatie: Na de intensieve inweekperiode komt de gisting verder op gang en kan het alcoholpercentage oplopen. Als ongeveer 8% is bereikt wordt het proces gestopt door toevoeging van wijnalcohol en kan het sap voor een langdurigheid van 10 jaar rijpen op hout. Lange rijping op vat versoepelt een stevige wijn. Het volle robijnrood maakt plaats voor een bruine gloed. Juist aan deze amber of taankleuring ontleent tawnyport z’n naam. Een Tawny begint z’n leven dus eigenlijk als Ruby. Oude tawnys rijpen op ‘port pipes’. Dat zijn oude houten vaten van 550-600 liter.

  • Taylor's - 20 Years Old Tawny (port)

    • 0.75 liter

    Vinificatie: Na de intensieve inweekperiode komt de gisting verder op gang en kan het alcoholpercentage oplopen. Als ongeveer 8% is bereikt wordt het proces gestopt door toevoeging van wijnalcohol en kan het sap voor een periode van (gemiddeld) 20 jaar rijpen op hout. Lange rijping op vat versoepelt een stevige wijn. Het volle robijnrood maakt plaats voor een bruine gloed. Juist aan deze amber of taankleuring ontleent tawnyport z’n naam. Een Tawny begint z’n leven dus eigenlijk als Ruby. Oude tawnys rijpen op ‘port pipes’. Dat zijn oude houten vaten van 550-600 liter. 

      Op 4 december heeft wijnmagazine Perswijn de winnaars van zijn jaarlijkse Wijnconcours bekend gemaakt. Taylor’s 20 Year Old Tawny Port is winnaar in de categorie zoete en versterkte wijnen.

  • Taylor's - 30 Year Old Tawny (port)

    • 0.75 liter

    Vinificatie: Na de intensieve inweekperiode komt de gisting verder op gang en kan het alcoholpercentage oplopen. Als ongeveer 8% is bereikt wordt het proces gestopt door toevoeging van wijnalcohol en kan het sap voor een periode van (gemiddeld) 30 jaar rijpen op hout. Lange rijping op vat versoepelt een stevige wijn. Het volle robijnrood maakt plaats voor een bruine gloed. Juist aan deze amber of taankleuring ontleent tawnyport z’n naam. Een Tawny begint z’n leven dus eigenlijk als Ruby. Oude tawnys rijpen op ‘port pipes’. Dat zijn oude houten vaten van 550-600 liter.

    € 124,95
  • Taylor's - 40 Year Old Tawny (port)

    • 0.75 liter

    Taylor’s werd opgericht in 1692 en behoort tot de oudste porthuizen in de Dourovallei. Deze zeer bijzondere port is licht bruinoranje van kleur. De geur is zijdezacht, met gekonfijt fruit, hazelnoot, chocolade en kruiden. In de mond domineren elegante aroma’s van gekonfijt rood en zwart fruit, een complex smaakpalet waaraan geen einde lijkt te komen. De afdronk is intens en houdt zeer lang aan.

    € 159,95
  • Taylor's - Chip Dry (port)

    • 0.75 liter

    De eerste droge witte aperitiefport aller tijden. Werd in 1934 voor het eerst gemaakt en heeft sindsdien wereldwijd een grote schare liefhebbers verleid. Taylor’s Chip Dry is, naast enkele andere witte variëteiten, hoofdzakelijk gemaakt van handgeplukte malvasia fina afkomstig van de schist en leigronden langs het hoge oostelijk gelegen Douro Superior. De extra lange gisting van het druivensap wordt door toevoeging van alcohol gestopt op het moment dat het sap reeds een alcoholpercentage heeft van 8 tot 9 %. Hiermee krijgt deze port zijn kenmerkende eetlustopwekkende frisdroge afdronk. Dan volgt 4 tot 5 jaar vatrijping en een eventuele assemblage voor het verkrijgen van de juiste balans. Omdat Taylor’s Chip Dry in beperkte hoeveelheid wordt geproduceerd krijgt iedere fles een eigen nummer met de vermelding van de naam van de kelder waar de wijn is gerijpt.

  • Taylor's - Fine White (port)

    • 0.75 liter

    De witte port van Taylor’s wordt gemaakt van diverse witte druiven. Malvasia fina vormt echter het leeuwendeel voor deze op dezelfde wijze als rode port gemaakte wijn. De handgeplukte witte druiven van schist en leigronden langs het hoger gelegen oostelijke deel van de Douro worden voor de traditionele voettreding in de lagares gestort. Tijdens de intensieve inweking van sap op schillen komt de fermentatie op gang. Die wordt gestopt als de wijn het juiste alcoholpercentage heeft door toevoeging van wijnalcohol. Hierop volgt rijping op eikenhout.

  • Taylor's - Late Bottled Vintage 2015 (port) 2016

    • 0.75 liter

    Taylor’s viert dit jaar de vijftigste verjaardag van de Late Bottled Vintage Port. LBV was een uitvinding van Taylor’s. Vintage 1965 werd in 1970 voor het eerst gelanceerd door Taylor’s president Alistair Robinson. 

    De Late Bottled Vintage wordt, zoals de naam al aangeeft, later gebotteld dan een “gewone” vintage en rijpt tussen de 4 en 6 jaar op grote houten vaten van zo'n 20.000 liter. Na die rijpingsperiode wordt de wijn direct op de markt gebracht. De druiven die gebruikt worden zijn afkomstig van één oogstjaar.

  • Taylor's - Quinta de Vargellas - Vintage 1995 NIEUW

    Taylor's - Quinta de Vargellas - Vintage 1995 (port) 1995

    • 0.75 liter

    Quinta de Vargellas ligt aan de Douro rivier, ver in de Alto Douro, 176 kilometer oostelijk van Porto en veertig van Pinhão, tot wel 350 meter hoog op de heuvel en zo'n tachtig meter boven zeespiegel Het domein is 176 hectare groot waarvan er tachtig bebouwd zijn met druivenstokken die als een hoefijzer langs de rivier liggen. Vintage Port Quinta de Vargellas 1995 een klassieke wijn die prachtig kan ouderen.

    Nu tijdelijk bij 5 flessen bestellen - ontvangt u extra 1 fles gratis. Dus een compleet kistje van 6 flessen ontvangen.

    € 44,95 € 59,95
  • Taylor's - Quinta de Vargellas - Vintage 1998 (port) 1998

    • 0.75 liter

    Quinta de Vargellas ligt ver in de Alto Douro, op 176 kilometer oostelijk van Porto, en veertig van Pinhão, op een hoogte variërend van tachtig meter boven zee aan de rivier tot 350 meter hoog op de heuvels. Het is 176 hectare groot waarvan tachtig bebouwd met druivenstokken die als een hoefijzer langs de rivier liggen.

    € 33,95 € 49,95
  • Taylor's - Quinta de Vargellas - Vintage 2001 NIEUW

    Taylor's - Quinta de Vargellas - Vintage 2001 (port) 2001

    • 0.75 liter

    Het wijnbouwseizoen 2001 werd gekenmerkt door een van de natste winters ooit, met wijdverbreide overstromingen en schade in de Douro-regio. Vanaf april werd het weer rustiger. In de zomer waren de temperaturen gematigd hoog, met een aanhoudende lichte wind die de wijnstokken belucht en ziektevrij hield. De oogst begon op 17 september op Quinta de Vargellas. De weersomstandigheden tijdens de eerste helft van de oogst waren ideaal met warme dagen en koude nachten die gunstig bijdroegen aan de fermentaties. De kwaliteit van de oogst van 2001 was duidelijk vanaf het begin van de oogst.

    The 2001 viticultural season was marked by one of the wettest winters on record, with widespread flooding and damage in the Douro region. From April forward, the weather became more settled. The summer saw moderately hot temperatures, with a continuous light wind keeping the vines aerated and free of disease. The harvest started on the 17th September at Quinta de Vargellas. The weather conditions during the first half of the vintage were ideal with hot days and cold nights contributing favourably to fermentations. The quality of the 2001 vintage was evident from the beginning of the harvest.

    € 35,00 € 40,00
  • Vista Alegre - Vintage port 2007 NIEUW

    Vista Alegre - Vintage port 2007 (port) 2007

    • 0.75 liter

    Deze Vista Alegre Vintage 2007 is gemaakt van de druiven van 80 jaar oude planten. De druiven worden met de hand geplukt en in kleine dozen vervoerd naar de Legares waar ze met de voet getreden worden. De vergisting van de most vindt plaats onder gecontrôleerde temperatuur en wordt gestopt door toevoeging van wijnalcohol. Rijping geschiedt in grote houten vaten en na 2-3 jaar wordt de port gebotteld. Deze port is gemaakt onder leiding van Manuel Tavares en José Araújo volgens de traditionele methode en heeft een groot rijpingspotentieel. 


    € 35,95 € 39,95
Ga naar pagina:
| 1 |