• leveringskosten Verzend Kosten
  • voorwaarden Onze voorwaarden
WINKELMAND 0 art. - €0,00

Recent toegevoegd

x
Subtotaal: € 0,00
  • Goed verpakt

    Alle spullen worden zeer goed en persoonlijk door ons verpakt.

  • 24 uur

    Na betaling wordt de bestelling direct verzonden en binnen  24 uur in huis.

  • Service

    Zeer kundige mensen beschikbaar voor vragen en advies tijdens kantooruren.

x
Italië
  • Elena Walch - Pinot Grigio NIEUW

    Elena Walch - Pinot Grigio (wit) 2018

    • 0.70 liter

    Alto Adige of Südtirol ligt geïsoleerd in het uiterste noorden van Italië aan de voet van de Dolomieten en dankt zijn Italiaanse naam aan de rivier Adige (Etsch). In het zuiden grenst het aan Trentino. De wijngaarden liggen hier vaak op hellingen en op een betrekkelijk grote hoogte, variërend tussen 250 en 1000 meter boven zeeniveau.

  • Feudo Montoni - Catarratto del Masso (wit) 2018

    • 0.70 liter

    Feudo Montoni is gevestigd in een authentieke baglio (Siciliaans hof) dat in 1469 in het hart van Sicilië werd gebouwd. De hooggelegen wijngaarden (500-700 m) hebben een natuurlijk geïsoleerde positie waardoor de authentieke druivenrassen bewaard zijn gebleven. Alle druiven komen dus van pre-phylloxera geënte onderstammen.  

    Masso is de naam van de cru waar de druiven vandaan komen en heeft zijn oorsprong in de steenachtige ondergrond met ijzeren elementen. Deze minerale structuur is terug te vinden in de wijn.

  • Feudo Montoni - Nero d’Avola - Lagnusa (rood) 2017

    • 0.70 liter

    Feudo Montoni is gevestigd in een authentieke baglio (Siciliaans hof) dat in 1469 in het hart van Sicilië werd gebouwd. De hooggelegen wijngaarden (500-700 m) hebben een natuurlijk geïsoleerde positie waardoor de authentieke druivenrassen bewaard zijn gebleven. Alle druiven komen dus van prephylloxera geënte onderstammen. 

    Lagnusa is de naam van de cru waar de druiven vandaan komen. In het Siciliaans betekent Lagnusa ‘lui’ maar refereert naar lage opbrengst en hoge kwaliteit.

  • Fosso della Rosa -Brachetto del Roero - Piemonte (rood)

    • 0.70 liter

    Piemonte in het noordwesten van Italië behoort tot de bekendste wijnstreken van de wereld. Klimatologisch kent het gebied een landklimaat met lange koude winters en warme, vaak vochtige zomers. Door de hoofdstad Turijn stroomt de Po, de rivier die de regio in tweeën deelt. In het zuidelijke deel, dat de steden Asti, Alba, Barolo en Barbaresco huisvest, worden de meeste en mooiste wijnen gemaakt. Van autochtone druiven en van Franse variëteiten die in dichte rijen groeien op de zuidelijk georiënteerde heuvels tegen de grens met Ligurië aan.  

  • Gaja - Sito Moresco (rood) 2015

    • 0.70 liter

    Angelo Gaja (1940) is een begrip in de Italiaanse wijnwereld. Zijn stijl van werken kenmerkt zich door te innoveren en te pionieren, maar vooral door nooit concessies te doen ten aanzien van kwaliteit en waar nodig te breken met de regels van het betreffende wijngebied. Hij beperkte de rendementen en introduceerde Franse druivenrassen en het gebruik van Franse barriques, dat laatste om de wijnen te verzachten. Zijn mooiste Barbaresco’s brengt hij op de markt als Single Vineyard, 95% nebbiolo aangevuld met 5% barbera. Geheel tegen alle wetten van de streek, waar 100% nebbiolo is voorgeschreven. Hierdoor moet hij de wijnen declasseren tot DOC Langhe. Geen probleem, want inmiddels is de naam Gaja wereldwijd sterker dan die van de overkoepelende DOCG Barbaresco.

  • Giovanni Almondo - Roero Arneis “Bricco delle Ciliegie” NIEUW

    Giovanni Almondo - Roero Arneis “Bricco delle Ciliegie” (wit) 2018

    • 0.70 liter

    Het Piemontese wijnhuis Giovanni Almondo is een echt familiebedrijf. Tot begin jaren ’80 van de vorige eeuw verbouwde Giovanni er voornamelijk fruit, waaronder druiven, maar die verkocht hij. Van slechts een kleine hoeveelheid maakte hij zelf wijn. De wijngaard is ‘Bricco delle Ciliegie’ genoemd omdat er tot zeventig jaar geleden kersen werden verbouwd. ‘Ciliegie’ betekent kersen in het Italiaans.

    Zoon Domenico bracht daar in 1980 verandering in. Als pas afgestudeerde agrarische wetenschapper besloot hij om wijn te gaan maken van arneis, nebbiolo en barbera en die zelf te bottelen. Het bedrijf groeide onder zijn leiding zowel letterlijk als figuurlijk en in 1984 werden de eerste flessen geëxporteerd. Tegenwoordig omvat het domein 15 hectare en is de jaarlijkse productie 90.000 flessen, waarvan het overgrote deel arneis. Maar ook nebbiolo neemt een belangrijke rol in de wijnproductie in. De gemeente Montà, waar het wijnhuis is gevestigd, is de enige gemeente in Langhe en Roero dat een terroir heeft dat zowel geschikt is voor arneis als voor nebbiolo.

  • La Tordera - Alné Prosecco - Millesimato Extra Dry (mousserend)

    • 0.70 liter

    In het plaatsje Vidor in de heuvels van Valdobbiadene vinden we het domein van La Tordera, waar Beppe Vettoretti in de jaren veertig van de vorige eeuw zijn eerste wijnstokken plantte. Tegenwoordig omvat La Tordera een kleine 50 hectare en staan Beppe’s nazaten Pietro, Gabriella, Renato en Paolo onder de bezielende leiding van Mamma Mirella aan het roer. La Tordera maakt verschillende prosecco’s: de populaire frizzante en verschillende soorten spumante.

  • La Tordera - Frizzante (mousserend)

    • 0.70 liter

    De proseccodruif wordt tegenwoordig officieel "Glera" genoemd om het onderscheid tussen de druif en het gebied duidelijker te maken voor de wijndrinker.

  • La Tordera - Gabry Spumante - Rosé Extra Dry (mousserend)

    • 0.70 liter

    La Tordera streeft ernaar om prosecco te maken op een zo natuurlijk mogelijke wijze. De wijngaarden liggen dicht bij de kelder. Hierdoor kunnen de druiven vrijwel direct na de oogst worden geperst en is toevoeging van sulfiet niet nodig. Het resultaat: pure, frisse mousserende wijnen.

    Deze Spumante is vernoemd naar Gabriella Vettoretti, vanwege de kleur die aan haar rode haar doet denken. Gabry staat ook op de fles afgebeeld.

  • Luigi Einaudi - Moscato d'Asti (mousserend)

    • 0.70 liter

    In 1897 studeert de 23-jarige Luigi Einaudi af als econoom aan de Universiteit van Turijn. Van de opbrengst van zijn eerste boek koopt hij een boerderij in de Piemontese streek Langhe. Een succesvolle journalistieke, wetenschappelijke en politieke loopbaan volgt – Luigi Einaudi is na WO II de eerste president van Italië – maar hij blijft nauw betrokken bij de uitbreiding en ontwikkeling van zijn wijnbedrijf.

  • Portantica - Bianco (wit) 2017

    • 0.70 liter

    Wijnmaker Nino Reina is een expert op het gebied van lokale druivenrassen en heeft in meer dan dertig jaar bij verschillende Siciliaanse wijnhuizen gewerkt. Samen met consultant Alberto Antonini maakt hij de wijnen van Portantica, die uiteraard ook zijn gemaakt van autochtone druivenrassen en waarin het terroir van de streek goed terug te proeven is.

    € 6,50 € 6,95
  • Prendo - Pinot Grigio - Wilhelm Walch (wit) 2018

    • 0.70 liter

    Wijnen van pinot grigio maakt dit wijnbedrijf al sinds zijn oprichting in 1869. Een verstandige keuze want deze druif levert in Italië de mooiste resultaten op in Alto Adige. De rijpe oogst wordt direct na de pluk overgebracht naar de ondergrondse wijnkelder van Wilhelm Walch. Daar zorgt het wijnmakersteam dat een hypermoderne ontsteelmachine en kneuzer de voorbereidingen treft voor vergisting. Voor de Prendo-serie vindt het hele vinificatieproces plaats in roestvrij stalen tanks. Dat levert een frisse, dorstlessend aromatische wijn op met een delicate kruidentoets en voldoende fruitigheid om lekker van te genieten als aperitief of begeleider van lichte hapjes en gerechtjes. Verpakt in een fles met makkelijke schroefdop en trendy etiket.

  • Sirio - Montepulciano d'Abruzzo (rood) 2017

    • 0.70 liter

    Sirio Montepulciano d'Abruzzo Abruzzen.

    De Sirio-reeks wordt gemaakt door wijnhuis San Lorenzo, een familiebedrijf dat werd opgericht in 1890. In de heuvels van de provincie Teramo in de ruige Italiaanse Abruzzen bezit San Lorenzo 150 hectaren wijngrond aan één stuk en is het uitgegroeid tot het grootste familiebedrijf in de regio. De wijngaarden liggen op 20 km van de Gran Sasso, met 3000 meter de hoogste berg van de Apennijnen.

  • Tenuta Sant'Antonio - Monte Ceriani - Soave Vecchie Vigne (wit) 2016

    • 0.70 liter

    Noordoostelijk van Verona verwerken de vier broers Castagnedi sinds 1989 diverse druiven afkomstig van hun 48 hectare bestrekkende landgoed tot prachtige wijnen. Hier vormen de zeer kalkrijke heuvels tussen de Illasi- en Mezzanevallei op een hoogte variërend van 120 tot 320 meter boven de zeespiegel de bodem voor stokken van rode corvinone, corvina, rondinella en cabernet sauvignon en voor de witte wijnen de garganega en chardonnay. Van deze druiven produceren ze onder andere Amarone, Valpolicella en Soave. 

    Aanvankelijk verkocht de familie de oogst aan de plaatselijke coöperatie maar door te investeren in de nieuwste technieken hoopten de Castagnedi’s de kwaliteit van hun wijnen te verbeteren en de overgang naar eigen domein gebottelde wijnen rendabel te maken.

  • Tenuta Sant'Antonio - Scaia Bianca (wit) 2019

    • 0.75 liter

    Warme zomers en relatief milde winters heersen in dit gebied met bodems die bestaan uit een dunne kalklaag, keien, klei en zand. De verschillende variëteiten worden afzonderlijk vergist in roestvrijstalen cuves met een minimum aan zuurstofcontact. Zo is het mogelijk om toch frisse wijnen te produceren in dit tamelijk warme gebied.

  • Tenuta Sant'Antonio - Scaia Paradiso NIEUW

    Tenuta Sant'Antonio - Scaia Paradiso (rood) 2017

    • 0.70 liter

    De vier broers Castagnedi (Armando, Paolo, Tiziano en Massimo) kregen de liefde voor wijn van huis uit mee in het gebied ten oosten van het Gardameer. In eerste instantie werkten zij jaren als technisch adviseurs door heel Italië om in 1989 hun krachten te bundelen en 30 hectaren te kopen ten noordoosten van de stad Verona.

Ga naar pagina:
| 1 | 2 | »