• leveringskosten Verzend Kosten
  • voorwaarden Onze voorwaarden
WINKELMAND 0 art. - €0,00

Recent toegevoegd

x
Subtotaal: € 0,00
  • Goed verpakt

    Alle spullen worden zeer goed en persoonlijk door ons verpakt.

  • 24 uur

    Na betaling wordt de bestelling direct verzonden en binnen  24 uur in huis.

  • Service

    Zeer kundige mensen beschikbaar voor vragen en advies tijdens kantooruren.

x
Portugal
  • Casa Santos Lima - Quinta das Setencostas (rood) 2017

    • 0.75 liter

    Ongeveer 40 kilometer ten noorden van Lissabon ligt de regio Alenquer. Deze streek herbergt een aantal interessante wijndomeinen waar al eeuwenlang wijn wordt gemaakt. Familiebedrijf Casa Santos Lima beheert in dit gebied vlakbij het plaatsje Torres Vedras ook enkele domeinen of quintas.

  • Croft - Pink - Rosé Port (port)

    • 0.75 liter

    Er is een nieuwe port. Het gaat om een Croft rosé port, die de port ook als zomerdrank geschikt moet maken. Tot nu toe geldt port vooral als een drank voor de wintermaanden, bij het open haardvuur. Het Portugese wijnhuis Croft heeft een rosé gekleurde port ontwikkeld, die niet houtgelagerd is en levendiger en frisser is dan zijn donkerder broertjes met de verleidelijke geur en smaak van bessen en kersen. Het in 1678 opgerichte huis geniet een grote reputatie. De wijngaarden liggen in het hart van de Douro vallei in de Marão, een bergachtig gebied met een bodem opgebouwd uit schist. De wijngaarden zijn op terrassen aangelegd. De wortels dringen tot diep in de steenachtige bodem door om water te vinden. De uitdaging voor Croft, een van de oudste portshippers uit de Douro, was een lichtere Port te maken met een mooie volle rosé kleur en een verfrissend soepele structuur. Door de traditionele rode portdruiven koel in te weken, het vruchtensap vervolgens, eveneens bij lage temperatuur te vergisten, ontstond de basis voor deze verrassend smakelijke en geheel unieke lichtgekleurde port. In tegenstelling tot andere Portsoorten is de 'Pink' echter iets levendiger, frisser van stijl en bovendien dorstlessend gemaakt dankzij een speels droge afdronk die doet verlangen naar een nieuwe slok. De Rosé Port heeft misschien nog het meeste weg van een lichtvoetige rubyport met de verleidelijke geur en smaak van bessen en kersen. De lichte stijl Rubyport smaakt naar bessen en kersen, framboos, honing en grapefruit.

    Serveersuggestie: Dit is een novum - zowel als aperitief en als dessertwijn een absolute verrassing. Witte chocolade met dadels en walnoten. Roquefort ook het proberen waard. Zeer rijpe, echt zoete meloen met de beste ham. Combinatie van warme gebak met vruchten en puur en zeer romig vanille-ijs…

  • Croft - Quinta da Roeda - Vintage 2005 NIEUW

    Croft - Quinta da Roeda - Vintage 2005 (port) 2005

    • 0.75 liter

    Croft is een van de meest vooraanstaande producenten van portwijn. Opgericht in 1588, is het het oudste actieve bedrijf en staat het vooral bekend om zijn portwijnen. Quinta da Roeda is de parel van de wijngaarden in de Dourovallei. De vintage van 2005 heeft geresulteerd in een perfect uitgebalanceerde en volwassen oogst die zich door de jaren heen in deze wijn heeft bewezen.

    € 49,95 € 69,95
  • Fonseca - Bin-27 -Finest Reserve Port - in Gift Tin AANBIEDING

    Fonseca - Bin-27 -Finest Reserve Port - in Gift Tin (port)

    • 0.75 liter

    Voor de Fonseca Bin 27 worden Reserve ports gekozen. De druiven komen van 3 top quinta's (wijnboerderijen). Deze geselecteerde ports hebben zachte, ronde en fraaie volle smaken met fijne en intense fruitige karakters. De rijping vind plaats in grote vaten van eikenhout.
    >BIN 27 refereert naar het vatnummer waarin het sap heeft gerijpt. Het karakter is een wat vollere Ruby stijl port, waarin het fruit blijft domineren. De rijping geeft de zachtheid en complexiteit aan de port met behoud van de intense smaaak en aangename fruitige karakter. 

    € 14,95 € 17,95
  • Fonseca - Terra Prima Finest Reserve Port - Organic NIEUW

    Fonseca - Terra Prima Finest Reserve Port - Organic (port)

    • 0.75 liter

    Biologische port is uniek. Wijnmaker David Guimaraens heeft sinds 2002 één van de eerste biologische ports ontwikkeld. Met behulp van eerder opgedane kennis die verkregen werd door een deel van de wijngaard van Quinta do Panascal sinds 1992 volledig biologisch te verbouwen. In 2002 werd de eerste volledig biologisch verbouwde oogst uit de wijngaard gehaald. Niet alleen de druiven, maar ook de wijnalcohol die gebruikt wordt voor de vinificatie van deze port is 100% biologisch. Alle elegantie van een wijn, maar dan in een port! Vol en zacht van smaak met frisse rood fruit aroma’s.

  • Krohn Port - Vintage 2003 AANBIEDING

    Krohn Port - Vintage 2003 (port) 2003

    • 0.75 liter

    Wiese & Krohn werd in 1865 opgericht door twee jonge Noren, Theodor Wiese en Dankert Krohn. In het begin was het een heel klein bedrijf, gebaseerd op de export van Port naar de Scandinavische markten en naar Duitsland. In 1880 besloot Theodor Wiese om zijn aandeel aan Dankert Krohn te verkopen - de compagnie was simpelweg te klein om door twee eigenaren te worden gedeeld - maar hij bleef bij W & K werken als handelsagent in Noorwegen. Vanwege zijn uitstekende werk is de omzet sterk toegenomen en is het bedrijf een nieuwe periode van economische vooruitgang ingegaan. 

    Wiese & Krohn wordt nu gerund door de derde generatie van de familie Falcão Carneiro. De voorraden port lopen op tot meer dan 5.000.000 liter die zijn opgeslagen in zes kelders in Vila Nova de Gaia en één kelder in de Douro regio. Export vertegenwoordigt meer dan 90% van de totale omzet en is voornamelijk gericht op Europa. In de afgelopen jaren zijn overzeese markten echter belangrijker geworden, Brazilië en de VS zijn de twee beste voorbeelden van deze nieuwe trend. Het bedrijf bezit een landgoed genaamd Quinta do Retiro Novo dat is gelegen in één van de mooiste delen van de Douro - het dal van de Rio Torto. De port die uit dit gebied komt, staat bekend om zijn superieure kwaliteit. Krohn is altijd al gespecialiseerd geweest in oudere tawny's. Vintage, Late Bottled Vintage en Colheita ports van het huis Krohn komen hier vandaan. Krohn is één van de weinige onafhankelijke familiebedrijven die in Oporto is overgebleven. 

    Slechts nog één kistjes voorradig.

    Deze prachtige vintage 2003kreeg een internationaal hoge scores: 
    Gold - Monde Selection, 2009. 
    89/100 - Wine Enthusiast. 
    86/100 - Wine Spectator .

  • Niepoort Secundum NIEUW

    Niepoort Secundum (port) 2000

    • 0.75 liter

    Niepoort creëerde een tweede stijl van Vintage Port: Secundum Vintage. Het is de bedoeling van Secundum om een meer toegankelijke Vintage te creëren die onmiddellijke voldoening biedt, maar met een balans waardoor de port decennia lang gunstig kan rijpen. De Niepoort Secundum Vintage 2000 is een Vintage Port met een iets meer toegankelijke, charmante stijl. De stokken in de Cima Corgo-regio hebben een gemiddelde leeftijd van 70 jaar en de druiven worden nog origineel met de voeten getreden.

    € 39,95 € 51,95
  • Quinta de Cabriz NIEUW

    Quinta de Cabriz (rood) 2017

    • 0.75 liter

    De huidige generatie Portugese wijnproducenten is ambitieus en timmert flink aan de weg. Ze houdt de tradities in ere, maar omarmt óók vernieuwing. De Portugese wijnbouw is continu in ontwikkeling en de mogelijkheden blijken onbegrensd. Zo worden rode wijnen steeds fruitiger en verteerbaarder.

  • Ribafreixo - Barrancôa Tinto (rood) 2015

    • 0.75 liter

    In 2007 werd Ribafreixo Wines opgericht door een drietal vooruitstrevende, ambitieuze dromers. Mario Pinheiro (van Zuid-Afrikaanse afkomst), Nuno Bicó en de bekende wijnmaker Paolo Laureano vestigden hun nieuwe wijnhuis in Vidigueira, een van de acht subregio’s van de Zuidoost-Portugese wijnstreek Alentejo. 


    Vidigueira is omringd door de Serra do Mendro, waardoor het gebied ondanks zijn zuidelijke ligging meer regenval heeft en koeler is dan de rest van Alentejo. Een perfect microklimaat voor wijnbouw en ook zeer geschikt voor de productie van witte wijnen met een fris karakter. Ook de schiste bodem, die voor mineraliteit in de wijnen zorgt, draagt daar aan bij.

  • Taylor's - Select Ruby (port)

    • 0.70 liter

    Vinificatie: De handgeplukte druiven worden voor intensieve inweking en remontage naar de wijnkelder vervoerd. Na treding van de vruchtjes komt de fermentatie van het zoete sap op gang. De gisting wordt gestopt door toevoeging van wijnalcohol waarna drie jaar rijping op houten kuipen en vaten plaatsvindt.

    Klimaat/Terroir: Een landklimaat met warme zomers en koude winters. Het terroir kent elementen van kalk, kiezel en leisteen.

  • Taylor's - 10 Years Old Tawny (port)

    • 0.75 liter

    Vinificatie: Na de intensieve inweekperiode komt de gisting verder op gang en kan het alcoholpercentage oplopen. Als ongeveer 8% is bereikt wordt het proces gestopt door toevoeging van wijnalcohol en kan het sap voor een langdurigheid van 10 jaar rijpen op hout. Lange rijping op vat versoepelt een stevige wijn. Het volle robijnrood maakt plaats voor een bruine gloed. Juist aan deze amber of taankleuring ontleent tawnyport z’n naam. Een Tawny begint z’n leven dus eigenlijk als Ruby. Oude tawnys rijpen op ‘port pipes’. Dat zijn oude houten vaten van 550-600 liter.

  • Taylor's - 20 Years Old Tawny (port)

    • 0.75 liter

    Vinificatie: Na de intensieve inweekperiode komt de gisting verder op gang en kan het alcoholpercentage oplopen. Als ongeveer 8% is bereikt wordt het proces gestopt door toevoeging van wijnalcohol en kan het sap voor een periode van (gemiddeld) 20 jaar rijpen op hout. Lange rijping op vat versoepelt een stevige wijn. Het volle robijnrood maakt plaats voor een bruine gloed. Juist aan deze amber of taankleuring ontleent tawnyport z’n naam. Een Tawny begint z’n leven dus eigenlijk als Ruby. Oude tawnys rijpen op ‘port pipes’. Dat zijn oude houten vaten van 550-600 liter. 

      Op 4 december heeft wijnmagazine Perswijn de winnaars van zijn jaarlijkse Wijnconcours bekend gemaakt. Taylor’s 20 Year Old Tawny Port is winnaar in de categorie zoete en versterkte wijnen.

  • Taylor's - 30 Year Old Tawny (port)

    • 0.75 liter

    Vinificatie: Na de intensieve inweekperiode komt de gisting verder op gang en kan het alcoholpercentage oplopen. Als ongeveer 8% is bereikt wordt het proces gestopt door toevoeging van wijnalcohol en kan het sap voor een periode van (gemiddeld) 30 jaar rijpen op hout. Lange rijping op vat versoepelt een stevige wijn. Het volle robijnrood maakt plaats voor een bruine gloed. Juist aan deze amber of taankleuring ontleent tawnyport z’n naam. Een Tawny begint z’n leven dus eigenlijk als Ruby. Oude tawnys rijpen op ‘port pipes’. Dat zijn oude houten vaten van 550-600 liter.

    € 124,95
  • Taylor's - 40 Year Old Tawny (port)

    • 0.75 liter

    Taylor’s werd opgericht in 1692 en behoort tot de oudste porthuizen in de Dourovallei. Deze zeer bijzondere port is licht bruinoranje van kleur. De geur is zijdezacht, met gekonfijt fruit, hazelnoot, chocolade en kruiden. In de mond domineren elegante aroma’s van gekonfijt rood en zwart fruit, een complex smaakpalet waaraan geen einde lijkt te komen. De afdronk is intens en houdt zeer lang aan.

    € 159,95
  • Taylor's - Chip Dry (port)

    • 0.75 liter

    De eerste droge witte aperitiefport aller tijden. Werd in 1934 voor het eerst gemaakt en heeft sindsdien wereldwijd een grote schare liefhebbers verleid. Taylor’s Chip Dry is, naast enkele andere witte variëteiten, hoofdzakelijk gemaakt van handgeplukte malvasia fina afkomstig van de schist en leigronden langs het hoge oostelijk gelegen Douro Superior. De extra lange gisting van het druivensap wordt door toevoeging van alcohol gestopt op het moment dat het sap reeds een alcoholpercentage heeft van 8 tot 9 %. Hiermee krijgt deze port zijn kenmerkende eetlustopwekkende frisdroge afdronk. Dan volgt 4 tot 5 jaar vatrijping en een eventuele assemblage voor het verkrijgen van de juiste balans. Omdat Taylor’s Chip Dry in beperkte hoeveelheid wordt geproduceerd krijgt iedere fles een eigen nummer met de vermelding van de naam van de kelder waar de wijn is gerijpt.

  • Taylor's - Fine White (port)

    • 0.75 liter

    De witte port van Taylor’s wordt gemaakt van diverse witte druiven. Malvasia fina vormt echter het leeuwendeel voor deze op dezelfde wijze als rode port gemaakte wijn. De handgeplukte witte druiven van schist en leigronden langs het hoger gelegen oostelijke deel van de Douro worden voor de traditionele voettreding in de lagares gestort. Tijdens de intensieve inweking van sap op schillen komt de fermentatie op gang. Die wordt gestopt als de wijn het juiste alcoholpercentage heeft door toevoeging van wijnalcohol. Hierop volgt rijping op eikenhout.

Ga naar pagina:
| 1 | 2 | »