• leveringskosten Verzend Kosten
  • voorwaarden Onze voorwaarden
WINKELMAND 0 art. - €0,00

Recent toegevoegd

x
Subtotaal: € 0,00
  • Goed verpakt

    Alle spullen worden zeer goed en persoonlijk door ons verpakt.

  • 24 uur

    Na betaling wordt de bestelling direct verzonden en binnen  24 uur in huis.

  • Service

    Zeer kundige mensen beschikbaar voor vragen en advies tijdens kantooruren.

x
Portugal
  • Casa Santos Lima - Quinta das Setencostas (rood) 2016

    • 0.70 liter

    Ongeveer 40 kilometer ten noorden van Lissabon ligt de regio Alenquer. Deze streek herbergt een aantal interessante wijndomeinen waar al eeuwenlang wijn wordt gemaakt. Familiebedrijf Casa Santos Lima beheert in dit gebied vlakbij het plaatsje Torres Vedras ook enkele domeinen of quintas.

  • Croft - Pink - Rosé Port (port)

    • 0.75 liter

    Er is een nieuwe port. Het gaat om een Croft rosé port, die de port ook als zomerdrank geschikt moet maken. Tot nu toe geldt port vooral als een drank voor de wintermaanden, bij het open haardvuur. Het Portugese wijnhuis Croft heeft een rosé gekleurde port ontwikkeld, die niet houtgelagerd is en levendiger en frisser is dan zijn donkerder broertjes met de verleidelijke geur en smaak van bessen en kersen. Het in 1678 opgerichte huis geniet een grote reputatie. De wijngaarden liggen in het hart van de Douro vallei in de Marão, een bergachtig gebied met een bodem opgebouwd uit schist. De wijngaarden zijn op terrassen aangelegd. De wortels dringen tot diep in de steenachtige bodem door om water te vinden. De uitdaging voor Croft, een van de oudste portshippers uit de Douro, was een lichtere Port te maken met een mooie volle rosé kleur en een verfrissend soepele structuur. Door de traditionele rode portdruiven koel in te weken, het vruchtensap vervolgens, eveneens bij lage temperatuur te vergisten, ontstond de basis voor deze verrassend smakelijke en geheel unieke lichtgekleurde port. In tegenstelling tot andere Portsoorten is de 'Pink' echter iets levendiger, frisser van stijl en bovendien dorstlessend gemaakt dankzij een speels droge afdronk die doet verlangen naar een nieuwe slok. De Rosé Port heeft misschien nog het meeste weg van een lichtvoetige rubyport met de verleidelijke geur en smaak van bessen en kersen. De lichte stijl Rubyport smaakt naar bessen en kersen, framboos, honing en grapefruit.

    Serveersuggestie: Dit is een novum - zowel als aperitief en als dessertwijn een absolute verrassing. Witte chocolade met dadels en walnoten. Roquefort ook het proberen waard. Zeer rijpe, echt zoete meloen met de beste ham. Combinatie van warme gebak met vruchten en puur en zeer romig vanille-ijs…

  • Fonseca - Bin-27 -Finest Reserve Port - in Gift Tin NIEUW

    Fonseca - Bin-27 -Finest Reserve Port - in Gift Tin (port)

    • 0.75 liter

    Voor de Fonseca Bin 27 worden Reserve ports gekozen. De druiven komen van 3 top quinta's (wijnboerderijen). Deze geselecteerde ports hebben zachte, ronde en fraaie volle smaken met fijne en intense fruitige karakters. De rijping vind plaats in grote vaten van eikenhout.
    >BIN 27 refereert naar het vatnummer waarin het sap heeft gerijpt. Het karakter is een wat vollere Ruby stijl port, waarin het fruit blijft domineren. De rijping geeft de zachtheid en complexiteit aan de port met behoud van de intense smaaak en aangename fruitige karakter. 

    € 13,95 € 17,95
  • Krohn - Vintage 2007 NIEUW

    Krohn - Vintage 2007 (port) 2007

    • 0.70 liter

    Het Porthuis Krohn werd in 1865 opgericht door de jonge Noren Theodor Wiese en Dankert Krohn. Inmiddels is het bedrijf al generaties in handen van de Portugese familie Carneiro. De familie is ook eigenaar van de “Quinta do Retiro” en dit ligt in één van de beste delen van de Dourovallei, de Rio Torte. Krohn is één van de weinige onafhankelijke familiebedrijven die in Oporto is overgebleven. Deze zeer fraaie vintage 2007 kreeg een zeer hoge score bij R. Parker. 97 pnt.

    € 24,95 € 39,95
  • Niepoort - Vintage 2000 - 37.5cl. (port) 2000

    • 0.37 liter

    De vintageport is bij vrijwel alle huizen het glazuur op de cake, het vruchtje op de taart. Het is bij Niepoort niet anders. Hoewel het maar om een betrekkelijk klein gedeelte van de oogst gaat is de betekenis van deze wijn groot. Hij wordt alleen gemaakt van de beste druiven in de beste jaren, en daarmee is de vintageport het vlaggenschip van het huis, een echt paradepaardje.
    Na twee jaar rijping op vat ontstaat een wijn die een heel leven voor zich heeft, van wel twintig, dertig jaar of meer. Een absolute belevenis, zeker voor de geduldigen onder ons. Gelukkig is hij jong ook heel lekker (voor de ongeduldigen), maar dan wel even caraferen en wat lucht geven.
    Een half flesje Vintage 2000 Port. Deze Port is gebotteld in 2002. Uitstekend geschikt om van te genieten bij belegen kazen, oude kaas, blauwschimmelkaas, maar ook desserts, als de smaak niet te uitgesproken zwaar is, eventueel met chocola. Klassieke combinatie met Stilton kaas.

  • Quinta de Cabriz NIEUW

    Quinta de Cabriz (rood)

    • 0.70 liter

    De huidige generatie Portugese wijnproducenten is ambitieus en timmert flink aan de weg. Ze houdt de tradities in ere, maar omarmt óók vernieuwing. De Portugese wijnbouw is continu in ontwikkeling en de mogelijkheden blijken onbegrensd. Zo worden rode wijnen steeds fruitiger en verteerbaarder.

  • Ribafreixo - Barrancôa Tinto (rood) 2015

    • 0.00 liter

    In 2007 werd Ribafreixo Wines opgericht door een drietal vooruitstrevende, ambitieuze dromers. Mario Pinheiro (van Zuid-Afrikaanse afkomst), Nuno Bicó en de bekende wijnmaker Paolo Laureano vestigden hun nieuwe wijnhuis in Vidigueira, een van de acht subregio’s van de Zuidoost-Portugese wijnstreek Alentejo. 


    Vidigueira is omringd door de Serra do Mendro, waardoor het gebied ondanks zijn zuidelijke ligging meer regenval heeft en koeler is dan de rest van Alentejo. Een perfect microklimaat voor wijnbouw en ook zeer geschikt voor de productie van witte wijnen met een fris karakter. Ook de schiste bodem, die voor mineraliteit in de wijnen zorgt, draagt daar aan bij.

  • Taylor's - Select Ruby (port)

    • 0.70 liter

    Vinificatie: De handgeplukte druiven worden voor intensieve inweking en remontage naar de wijnkelder vervoerd. Na treding van de vruchtjes komt de fermentatie van het zoete sap op gang. De gisting wordt gestopt door toevoeging van wijnalcohol waarna drie jaar rijping op houten kuipen en vaten plaatsvindt.

    Klimaat/Terroir: Een landklimaat met warme zomers en koude winters. Het terroir kent elementen van kalk, kiezel en leisteen.

  • Taylor's - 10 Years Old Tawny (port)

    • 0.75 liter

    Vinificatie: Na de intensieve inweekperiode komt de gisting verder op gang en kan het alcoholpercentage oplopen. Als ongeveer 8% is bereikt wordt het proces gestopt door toevoeging van wijnalcohol en kan het sap voor een langdurigheid van 10 jaar rijpen op hout. Lange rijping op vat versoepelt een stevige wijn. Het volle robijnrood maakt plaats voor een bruine gloed. Juist aan deze amber of taankleuring ontleent tawnyport z’n naam. Een Tawny begint z’n leven dus eigenlijk als Ruby. Oude tawnys rijpen op ‘port pipes’. Dat zijn oude houten vaten van 550-600 liter.

  • Taylor's - 20 Years Old Tawny (port)

    • 0.75 liter

    Vinificatie: Na de intensieve inweekperiode komt de gisting verder op gang en kan het alcoholpercentage oplopen. Als ongeveer 8% is bereikt wordt het proces gestopt door toevoeging van wijnalcohol en kan het sap voor een periode van (gemiddeld) 20 jaar rijpen op hout. Lange rijping op vat versoepelt een stevige wijn. Het volle robijnrood maakt plaats voor een bruine gloed. Juist aan deze amber of taankleuring ontleent tawnyport z’n naam. Een Tawny begint z’n leven dus eigenlijk als Ruby. Oude tawnys rijpen op ‘port pipes’. Dat zijn oude houten vaten van 550-600 liter.

  • Taylor's - 30 Year Old Tawny (port)

    • 0.75 liter

    Vinificatie: Na de intensieve inweekperiode komt de gisting verder op gang en kan het alcoholpercentage oplopen. Als ongeveer 8% is bereikt wordt het proces gestopt door toevoeging van wijnalcohol en kan het sap voor een periode van (gemiddeld) 30 jaar rijpen op hout. Lange rijping op vat versoepelt een stevige wijn. Het volle robijnrood maakt plaats voor een bruine gloed. Juist aan deze amber of taankleuring ontleent tawnyport z’n naam. Een Tawny begint z’n leven dus eigenlijk als Ruby. Oude tawnys rijpen op ‘port pipes’. Dat zijn oude houten vaten van 550-600 liter.

    € 119,95
  • Taylor's - 40 Year Old Tawny (port)

    • 0.75 liter

    Taylor’s werd opgericht in 1692 en behoort tot de oudste porthuizen in de Dourovallei. Deze zeer bijzondere port is licht bruinoranje van kleur. De geur is zijdezacht, met gekonfijt fruit, hazelnoot, chocolade en kruiden. In de mond domineren elegante aroma’s van gekonfijt rood en zwart fruit, een complex smaakpalet waaraan geen einde lijkt te komen. De afdronk is intens en houdt zeer lang aan.

    € 159,95
  • Taylor's - Chip Dry (port)

    • 0.75 liter

    De eerste droge witte aperitiefport aller tijden. Werd in 1934 voor het eerst gemaakt en heeft sindsdien wereldwijd een grote schare liefhebbers verleid. Taylor’s Chip Dry is, naast enkele andere witte variëteiten, hoofdzakelijk gemaakt van handgeplukte malvasia fina afkomstig van de schist en leigronden langs het hoge oostelijk gelegen Douro Superior. De extra lange gisting van het druivensap wordt door toevoeging van alcohol gestopt op het moment dat het sap reeds een alcoholpercentage heeft van 8 tot 9 %. Hiermee krijgt deze port zijn kenmerkende eetlustopwekkende frisdroge afdronk. Dan volgt 4 tot 5 jaar vatrijping en een eventuele assemblage voor het verkrijgen van de juiste balans. Omdat Taylor’s Chip Dry in beperkte hoeveelheid wordt geproduceerd krijgt iedere fles een eigen nummer met de vermelding van de naam van de kelder waar de wijn is gerijpt.

  • Taylor's - Fine White (port)

    • 0.75 liter

    De witte port van Taylor’s wordt gemaakt van diverse witte druiven. Malvasia fina vormt echter het leeuwendeel voor deze op dezelfde wijze als rode port gemaakte wijn. De handgeplukte witte druiven van schist en leigronden langs het hoger gelegen oostelijke deel van de Douro worden voor de traditionele voettreding in de lagares gestort. Tijdens de intensieve inweking van sap op schillen komt de fermentatie op gang. Die wordt gestopt als de wijn het juiste alcoholpercentage heeft door toevoeging van wijnalcohol. Hierop volgt rijping op eikenhout.

  • Taylor's - Late Bottled Vintage 2015 (port) 2015

    • 0.75 liter

    Taylor’s viert dit jaar de vijftigste verjaardag van de Late Bottled Vintage Port. LBV was een uitvinding van Taylor’s. Vintage 1965 werd in 1970 voor het eerst gelanceerd door Taylor’s president Alistair Robinson. 2015 is het vijftigste oogstjaar dat dit jaar als LBV op de markt komt. Voor deze feestelijke gelegenheid heeft Taylor’s zijn LBV 2015 gebotteld een speciaal ontworpen jubileumuitgave.

    De Late Bottled Vintage wordt, zoals de naam al aangeeft, later gebotteld dan een “gewone” vintage en rijpt tussen de 4 en 6 jaar op grote houten vaten van zo'n 20.000 liter. Na die rijpingsperiode wordt de wijn direct op de markt gebracht. De druiven die gebruikt worden zijn afkomstig van één oogstjaar.

  • Taylor's - Quinta de Vargellas - Vintage 1995 NIEUW

    Taylor's - Quinta de Vargellas - Vintage 1995 (port) 1995

    • 0.75 liter

    Quinta de Vargellas ligt aan de Douro rivier, ver in de Alto Douro, 176 kilometer oostelijk van Porto en veertig van Pinhão, tot wel 350 meter hoog op de heuvel en zo'n tachtig meter boven zeespiegel Het domein is 176 hectare groot waarvan er tachtig bebouwd zijn met druivenstokken die als een hoefijzer langs de rivier liggen. Vintage Port Quinta de Vargellas 1995 een klassieke wijn die prachtig kan ouderen.

    € 44,95 € 59,95
Ga naar pagina:
| 1 | 2 | »