• leveringskosten Verzend Kosten
  • voorwaarden Onze voorwaarden
WINKELMAND 0 art. - €0,00

Recent toegevoegd

x
Subtotaal: € 0,00
  • Goed verpakt

    Alle spullen worden zeer goed en persoonlijk door ons verpakt.

  • 24 uur

    Na betaling wordt de bestelling direct verzonden en binnen  24 uur in huis.

  • Service

    Zeer kundige mensen beschikbaar voor vragen en advies tijdens kantooruren.

x
Spanje
  • Barón de Ley - Blanco (wit) 2020

    • 0.75 liter

    Drie succesvolle wijnproducenten in Rioja besloten in 1985 een nieuw wijnhuis op te richten. Zij kochten een voormalig klooster met omringend land en een wijnkelder, waar de Benedictijner monniken al kort na de Middeleeuwen hun wijn maakten. Een Single Estate bodega zou het worden, met druiven van eigen wijngaarden, een uniek concept in Rioja, waar meer dan 90% van de wijnmakers afhankelijk was van lokale druiventelers. Tegenwoordig behoort Barón de Ley met meer dan 200 hectare wijngaarden tot de succesvolste wijnbedrijven van Spanje. Baron de Ley combineert traditionele met moderne technieken. De viura druif wordt in Catalunya en Frankrijk macabeo genoemd.

  • Baron de Ley - Club Privado (rood) 2018

    • 0.75 liter

    Bij Barón de Ley is de doelstelling om wijnen te produceren waarin het specifieke terroir tot uitdrukking kan komen. De meeste wijnbedrijven in Rioja maken namelijk wijn door druiven uit verschillende delen in de regio te 'mengen' waardoor de unieke identiteit van de verschillende percelen in het uiteindelijke product verloren gaat.

    Club Privado is rond, sappig én karaktervol met rijp rood fruit en aroma’s van specerijen en vanille. Superveelzijdig inzetbaar bij winterse gerechten met vlees of groenten.

    “Club Privado. Rioja voor vips? Zo smaakt hij wel. Front row kersen. Backstage zuren. De Baron deelt zijn weelde. Zorg dat je op de gastenlijst staat. Of betaal gewoon ‘de volle mep’- buitenkansje.”

  • Baron de Ley - Gran Reserva (rood) 2015

    • 0.75 liter

    Bij Barón de Ley is de doelstelling om wijnen te produceren waarin het specifieke terroir tot uitdrukking kan komen. De meeste wijnbedrijven in Rioja maken namelijk wijn door druiven uit verschillende delen in de regio te 'mengen' waardoor de unieke identiteit van de verschillende percelen in het uiteindelijke product verloren gaat. 

    Tegenwoordig behoort Barón de Ley met meer dan 200 hectare wijngaarden tot de succesvolste wijnbedrijven van Spanje. Baron de Ley combineert traditionele met moderne technieken en maakt wijnen die door hun rijping op Amerikaans eikenhout onmiskenbaar Spaans van karakter zijn, maar tegelijkertijd boordevol fruit zitten.

  • Baron de Ley - Reserva (rood) 2016

    • 0.75 liter

    Drie succesvolle wijnproducenten in Rioja besloten in 1985 een nieuw wijnhuis op te richten. Het zou een zogenaamde single-estate bodega worden met druiven van eigen gaarden, een uniek concept in Rioja waar meer dan 90% van de wijnbedrijven traditioneel afhankelijk is van lokale druiventelers.

    De eerste stap werd gezet met de aankoop van maar liefst tachtig hectare wijngaarden die aangeplant werden met o.a.tempranillo. Hiermee was het huis niet meer afhankelijk van prijsschommelingen op de druivenmarkt en de kwaliteit van de vruchten kon nauwlettend in de gaten worden gehouden. Bovenal revolutionair was nu de mogelijkheid om wijnen te produceren waarin het specifieke terroir tot uitdrukking kon komen. De meeste wijnbedrijven in Rioja maken namelijk wijn door druiven uit verschillende delen in de regio te 'mengen' waardoor de unieke identiteit van de verschillende percelen in het uiteindelijke product verloren gaat.

  • De Moya - Tibó Merseguera (wit) 2020

    • 0.70 liter

    Met De Moya willen Yves en Sophie wijnen maken die de tradities van de streek en daarnaast efficiency en moderne vinificatietechnieken in zich verenigen. Het terroir van de oude wijngaarden geeft complexe en spannende wijnen die food friendly zijn en bovendien ook nog eens zeer betaalbaar.

  • Ermita Veracruz - Verdejo - Cepas Viejas (wit) 2019

    • 0.75 liter

    Ermita Veracruz dankt z'n naam aan de Ermita de la Veracruz, de kapel van het dorpje Nava del Rey. Vlak naast dit religieuze gebouwtje kocht de familie de Benito halverwege de jaren '70 een bodega met enkele wijngaarden op. De wens was te gaan werken met druiven van eigen bezit, een revolutionaire ontwikkeling in Rueda omdat alle wijnhuizen in dit gebied traditioneel afhankelijk waren van lokale druiventelers. Die lieten hun verdejo vaak helemaal uitrijpen zodat vlakke alcoholrijke wijnen ontstonden.

  • Ermita Veracruz - Verdejo - Viñas Jóvenes (wit) 2020

    • 0.75 liter

    Ermita Veracruz dankt z'n naam aan de Ermita de la Veracruz, de kapel van het dorpje Nava del Rey. Vlak naast dit religieuze gebouwtje kocht de familie de Benito halverwege de jaren '70 een bodega met enkele wijngaarden op. De wens was te gaan werken met druiven van eigen bezit, een revolutionaire ontwikkeling in Rueda omdat alle wijnhuizen in dit gebied traditioneel afhankelijk waren van lokale druiventelers. Die lieten hun verdejo vaak helemaal uitrijpen zodat vlakke alcoholrijke wijnen ontstonden.

    € 7,50 € 7,95
  • Fillaboa - Albariño - Rías Baixas (wit) 2018

    • 0.75 liter

    Bodegas Fillaboa is het grootste wijndomein in de Galicische gemeente Pontevedra, gelegen in het uiterste noordwesten van Spanje. Fillaboa bezit 70 hectare die allemaal beplant zijn met albariño, dé druif van Rias Baixas. In het intens groene landschap vlakbij de kust van de Atlantische Oceaan ondergaan de druiven een langzame rijping en ontwikkelen ze hierdoor intense aroma’s en verfijnde zuren. 

    Fillaboa betekent “goed” of “braaf meisje” in het dialect van Galicië.

  • Joan Sardà - Blanc Mariner (wit) 2020

    • 0.75 liter

    Joan Sardà is kleinschalig wijnhuis in Castellví de la Marca, een stadje in de Alt Penedès vlakbij Barcelona. Masia Olivella is de naam van het familiedomein waar al sinds de zeventiende eeuw wijn gemaakt wordt. De Xarel-lo is de belangrijkste druif van Penedès en hoofdbestanddeel van de vele cava’s. Hij heeft zich goed aangepast aan de bodem en de vele microklimaatjes en zorgt in de wijnen voor fruitigheid.

    >Joan Sardà werkt volledig biologisch.

  • Joan Sardà - Cabernet Sauvignon (rood) 2019

    • 0.75 liter

    Joan Sardà is kleinschalig wijnhuis in Castellví de la Marca, een stadje in de Alt Penedès vlakbij Barcelona. Masia Olivella is de naam van het familiedomein waar al sinds de zeventiende eeuw wijn gemaakt wordt. Het wijnhuis is uiteraard gespecialiseerd in Cava, maar ook in stille wijnen van xarel-lo, chardonnay en cabernet sauvignon. Joan Sardà werkt volledig biologisch.

  • Joan Sardà - Xarel-lo (wit) 2020

    • 0.75 liter

    Joan Sardà is kleinschalig wijnhuis in Castellví de la Marca, een stadje in de Alt Penedès vlakbij Barcelona. Masia Olivella is de naam van het familiedomein waar al sinds de zeventiende eeuw wijn gemaakt wordt. 

    De Xarel-lo is de belangrijkste druif van Penedès en hoofdbestanddeel van de vele cava’s. Hij heeft zich goed aangepast aan de bodem en de vele microklimaatjes en zorgt in de wijnen voor fruitigheid.

  • LaFou - Els Amelers (wit) 2020

    • 0.75 liter

    In 2007 startte Ramon Roqueta Segalés, een jongere telg uit een familie met een gevestigde naam in de wijnwereld, een persoonlijk project: Celler LaFou in Terra Alta. Terra Alta in het zuidelijkste puntje van Cataluyna is een van de meest authentieke kwaliteitswijngebieden in Spanje. 

    Het heeft een lange wijnbouwgeschiedenis, eigen druiven én een enorm potentieel. De wijngaarden van LaFou beslaan 60 hectare en liggen op een hoogte van 350-500 meter. De bodega ligt op de gerenoveerde binnenplaats van een prachtig herenhuis uit de 18e eeuw aan het centrale plein van het dorp Batea. Ooit stond hier een olijfmolen en ook was er een wijnopslagplaats. De combinatie van de historische elementen in het herenhuis en de uiterst moderne wijnkelder geeft de essentie weer van zowel Celler LaFou als van Terra Alta als wijngebied: traditie en authenticiteit gaan hand in hand met de nieuwste wijnbouw- en vinificatietechnieken. Ook het ideale terroir en als gevolg de lage opbrengsten per hectare zorgen voor geconcentreerde wijnen met veel smaak. Amelers” betekent amandelbomen in het Catalaans; ze staan in Terra Alta rond veel wijngaarden. ‘Fou’ betekent smalle kreek of pas waar een rivier ontspringt en is kenmerk van het landschap van Terra Alta. ‘Sender’ betekent pad in het Catalaans en refereert aan het smalle pad dat naar de wijngaard leidt.

  • Mistinguett Cava Brut (mousserend)

    • 0.75 liter

    De Penedès is een wijngebied in Catalunya dat wereldberoemd is geworden om zijn Cava. Witte Cava wordt gemaakt van lokale druiven zoals macabeo, parellada en xarel-lo, vaak aangevuld met chardonnay.

  • Sedosa Blanco (wit) 2019

    • 0.75 liter

    Sedosa betekend betekent ‘silky’ of ‘zijdeachtig’ en refereert aan de zachte smaak van de wijn. Sedosa is een serie wijnen van het wijnbedrijf van vier oude vrienden die samen oenologie studeerden in Spanje. Na hun studie verloren ze elkaar uit het oog en deden ze alle vier in verschillende wijngebieden op de wereld ervaring op.

  • Williams & Humbert - Don Zoilo Amontillado - 12 Years Old (wit)

    • 0.75 liter

    Amontillado begint zijn leven als een fino (dus onder een laag flor) en rijpt in een tweede periode oxidatief verder. Voor Don Zolio betekent dat acht jaar met flor en vier jaar zonder. Tegen die tijd heeft de sherry de solera bereikt en wordt afgetapt voor botteling. De druiven voor de wijn zijn afkomstig uit de Balbaina wijngaarden. Vergisting vindt plaats bij 22° Celsius en na vroege filtering en versterking tot 18% alcohol wordt de wijn in de twaalfde criadera (de bovenliggende vaten in het solera-systeem) geplaatst. Don Zolio Amontillado bevat minder dan 4 gram suiker per liter.

  • Williams & Humbert - Don Zoilo Oloroso - 12 Years Old (wit)

    • 0.75 liter

    De druiven voor deze oloroso worden geoogst in de wijngaarden van Balbaina en Carrascal. Na vergisting op 28° Celsius wordt de wijn versterkt met wijnalcohol tot 19%. Vervolgens wordt hij in het solera-systeem geplaatst voor een rijping van minstens twaalf jaar. Oloroso rijpt oxidatief, dus zonder flor. Deze Don Zolio is een droge oloroso met minder dan 6 gram suiker per liter.

Ga naar pagina:
| 1 |