• leveringskosten Verzend Kosten
  • voorwaarden Onze voorwaarden
WINKELMAND 0 art. - €0,00

Recent toegevoegd

x
Subtotaal: € 0,00
  • Goed verpakt

    Alle spullen worden zeer goed en persoonlijk door ons verpakt.

  • 24 uur

    Na betaling wordt de bestelling direct verzonden en binnen  24 uur in huis.

  • Service

    Zeer kundige mensen beschikbaar voor vragen en advies tijdens kantooruren.

x
Port
0-20 euro
  • Taylor's - Select Ruby (port)

    • 0.70 liter

    Vinificatie: De handgeplukte druiven worden voor intensieve inweking en remontage naar de wijnkelder vervoerd. Na treding van de vruchtjes komt de fermentatie van het zoete sap op gang. De gisting wordt gestopt door toevoeging van wijnalcohol waarna drie jaar rijping op houten kuipen en vaten plaatsvindt.

    Klimaat/Terroir: Een landklimaat met warme zomers en koude winters. Het terroir kent elementen van kalk, kiezel en leisteen.

  • Taylor's - Chip Dry (port)

    • 0.75 liter

    De eerste droge witte aperitiefport aller tijden. Werd in 1934 voor het eerst gemaakt en heeft sindsdien wereldwijd een grote schare liefhebbers verleid. Taylor’s Chip Dry is, naast enkele andere witte variëteiten, hoofdzakelijk gemaakt van handgeplukte malvasia fina afkomstig van de schist en leigronden langs het hoge oostelijk gelegen Douro Superior. De extra lange gisting van het druivensap wordt door toevoeging van alcohol gestopt op het moment dat het sap reeds een alcoholpercentage heeft van 8 tot 9 %. Hiermee krijgt deze port zijn kenmerkende eetlustopwekkende frisdroge afdronk. Dan volgt 4 tot 5 jaar vatrijping en een eventuele assemblage voor het verkrijgen van de juiste balans. Omdat Taylor’s Chip Dry in beperkte hoeveelheid wordt geproduceerd krijgt iedere fles een eigen nummer met de vermelding van de naam van de kelder waar de wijn is gerijpt.

  • Taylor's - Fine White (port)

    • 0.75 liter

    De witte port van Taylor’s wordt gemaakt van diverse witte druiven. Malvasia fina vormt echter het leeuwendeel voor deze op dezelfde wijze als rode port gemaakte wijn. De handgeplukte witte druiven van schist en leigronden langs het hoger gelegen oostelijke deel van de Douro worden voor de traditionele voettreding in de lagares gestort. Tijdens de intensieve inweking van sap op schillen komt de fermentatie op gang. Die wordt gestopt als de wijn het juiste alcoholpercentage heeft door toevoeging van wijnalcohol. Hierop volgt rijping op eikenhout.

  • Taylor's - Late Bottled Vintage 2019 (port) 2019

    • 0.75 liter

    LBV is een uitvinding van Taylor’s. Vintage 1965 werd in 1970 voor het eerst gelanceerd door Taylor’s president Alistair Robinson. 

    De Late Bottled Vintage wordt, zoals de naam al aangeeft, later gebotteld dan een “gewone” vintage en rijpt tussen de 4 en 6 jaar op grote houten vaten van zo'n 20.000 liter. Na die rijpingsperiode wordt de wijn direct op de markt gebracht. De druiven die gebruikt worden zijn afkomstig van één oogstjaar.

Ga naar pagina:
| 1 |