• leveringskosten Verzend Kosten
  • voorwaarden Onze voorwaarden
WINKELMAND 0 art. - €0,00

Recent toegevoegd

x
Subtotaal: € 0,00
  • Goed verpakt

    Alle spullen worden zeer goed en persoonlijk door ons verpakt.

  • 24 uur

    Na betaling wordt de bestelling direct verzonden en binnen  24 uur in huis.

  • Service

    Zeer kundige mensen beschikbaar voor vragen en advies tijdens kantooruren.

x
Piemonte
  • Fosso della Rosa -Brachetto del Roero - Piemonte (rood)

    • 0.70 liter

    Piemonte in het noordwesten van Italië behoort tot de bekendste wijnstreken van de wereld. Klimatologisch kent het gebied een landklimaat met lange koude winters en warme, vaak vochtige zomers. Door de hoofdstad Turijn stroomt de Po, de rivier die de regio in tweeën deelt. In het zuidelijke deel, dat de steden Asti, Alba, Barolo en Barbaresco huisvest, worden de meeste en mooiste wijnen gemaakt. Van autochtone druiven en van Franse variëteiten die in dichte rijen groeien op de zuidelijk georiënteerde heuvels tegen de grens met Ligurië aan.  

  • Gaja - Sito Moresco (rood) 2015

    • 0.70 liter

    Angelo Gaja (1940) is een begrip in de Italiaanse wijnwereld. Zijn stijl van werken kenmerkt zich door te innoveren en te pionieren, maar vooral door nooit concessies te doen ten aanzien van kwaliteit en waar nodig te breken met de regels van het betreffende wijngebied. Hij beperkte de rendementen en introduceerde Franse druivenrassen en het gebruik van Franse barriques, dat laatste om de wijnen te verzachten. Zijn mooiste Barbaresco’s brengt hij op de markt als Single Vineyard, 95% nebbiolo aangevuld met 5% barbera. Geheel tegen alle wetten van de streek, waar 100% nebbiolo is voorgeschreven. Hierdoor moet hij de wijnen declasseren tot DOC Langhe. Geen probleem, want inmiddels is de naam Gaja wereldwijd sterker dan die van de overkoepelende DOCG Barbaresco.

  • Giovanni Almondo - Roero Arneis “Bricco delle Ciliegie” NIEUW

    Giovanni Almondo - Roero Arneis “Bricco delle Ciliegie” (wit) 2018

    • 0.70 liter

    Het Piemontese wijnhuis Giovanni Almondo is een echt familiebedrijf. Tot begin jaren ’80 van de vorige eeuw verbouwde Giovanni er voornamelijk fruit, waaronder druiven, maar die verkocht hij. Van slechts een kleine hoeveelheid maakte hij zelf wijn. De wijngaard is ‘Bricco delle Ciliegie’ genoemd omdat er tot zeventig jaar geleden kersen werden verbouwd. ‘Ciliegie’ betekent kersen in het Italiaans.

    Zoon Domenico bracht daar in 1980 verandering in. Als pas afgestudeerde agrarische wetenschapper besloot hij om wijn te gaan maken van arneis, nebbiolo en barbera en die zelf te bottelen. Het bedrijf groeide onder zijn leiding zowel letterlijk als figuurlijk en in 1984 werden de eerste flessen geëxporteerd. Tegenwoordig omvat het domein 15 hectare en is de jaarlijkse productie 90.000 flessen, waarvan het overgrote deel arneis. Maar ook nebbiolo neemt een belangrijke rol in de wijnproductie in. De gemeente Montà, waar het wijnhuis is gevestigd, is de enige gemeente in Langhe en Roero dat een terroir heeft dat zowel geschikt is voor arneis als voor nebbiolo.

  • Luigi Einaudi - Moscato d'Asti (mousserend)

    • 0.70 liter

    In 1897 studeert de 23-jarige Luigi Einaudi af als econoom aan de Universiteit van Turijn. Van de opbrengst van zijn eerste boek koopt hij een boerderij in de Piemontese streek Langhe. Een succesvolle journalistieke, wetenschappelijke en politieke loopbaan volgt – Luigi Einaudi is na WO II de eerste president van Italië – maar hij blijft nauw betrokken bij de uitbreiding en ontwikkeling van zijn wijnbedrijf.

Ga naar pagina:
| 1 |